GŁÓWNA  ·  INFORMACJE i KONTAKT  ·  REGULAMIN  ·  KOMENTARZE   KOSZYK  ·  ZAMÓWIENIE  10 244 021/153 460
.:: SZUKAJ ::.
 
szukaj w opisach

» PROMOCJE !!!
» NOWOŚCI !!!

PROMOCJE (33)
 
PROFESJONALNE MYCIE, CZYSZCZENIE PŁYT WINYLOWYCH (1)

TECHNIKA I MECHANIKA
Fotografia (54)
Mechanika (182)
Elektryka, Elektronika (367)
Architektura i budownictwo (195)
Technika (549)
Automatyka (65)
Wyd. przed 1950 r. (51)

NAUKI ŚCISŁE
Matematyka (242)
Chemia (207)
Fizyka (120)
Informatyka (84)
Astronomia (16)
Wyd. przed 1950 r. (39)

NAUKI HUMANISTYCZNE I SPOŁECZNE
Pedagogika (204)
Psychologia (218)
Ekonomia i zarządzanie, prawo (279)
Polityka, politologia (73)
Sztuka i kultura (339)
Językoznawstwo, polonistyka (334)
Etnologia, antropologia (72)
Etyka (7)
Socjologia (69)
Filozofia (168)
Wyd. przed 1950 r. (52)

NAUKI PRZYRODNICZE
Biologia (210)
Geografia (36)
Geologia, geodezja (75)
Ekologia (52)
Rolnictwo, zootechnika (53)
Wyd. przed 1950 r. (45)

HISTORIA
Polski (748)
Powszechna (306)
Biografie, wspomnienia (604)
Wyd. przed 1950 (63)

LITERATURA POPULARNA
Proza i dramat polski (473)
Proza i dramat zagraniczny (628)
Książki wydane przed 1950 rokiem (426)
Fantastyka, Science-fiction (124)
Książki popularnonaukowe (255)
Horror (35)
Poezja (139)
Sagi (3)
Ezoteryka, UFO (113)
Poradniki (376)
Komiksy (25)
Erotyka (21)
Humor (18)
Audiobooki (1)

LITERATURA DLA DZIECI
Polska (153)
Zagranica (113)
Wyd. przed 1950 r. (3)

SŁOWNIKI I ENCYKLOPEDIE
Słowniki (58)
Encyklopedie (9)
Wyd. przed 1950 r. (12)

KSIĄŻKI KULINARNE
Książki kulinarne (151) »
Wyd. przed 1950 r. (2)

KSIĄZKI OBCOJĘZYCZNE
Wyd. przed 1950 rokiem (77)
Wyd. po 1950 roku (125)

RELIGIE, TEOLOGIA
Religie, teologia (1207)
Wyd. przed 1950 r. (80)

SPORT, TURYSTYKA, KRAJOZNAWSTWO
Sport, turystyka (602)
Wyd. przed 1950 r. (8)

MUZYKA
Nuty, śpiewniki (76)
Pozostałe (49)
Wyd. przed 1950 r. (33)

MEDYCYNA, ZDROWIE
Medycyna, zdrowie (433)
Wyd. przed 1950 rokiem (21)

PODRĘCZNIKI
Do nauki języków (114)
Przedmioty podstawowe (28)
Przedmioty zawodowe (14)
Wyd. przed 1950 r. (6)

POZOSTAŁE
Albumy (136)
Czasopisma (63)
Mapy (10)
Stara reklama
Varia (3)
Autografy, dedykacje (11)



Postaw mi kawę na buycoffee.to





RODO polityka prywatności


Zamówienia można składać telefonicznie pod numerem 784 088 234. Zapraszamy!



KONTAKT Z NAMI Napisz do nas
784 088 234 Zadzwoń

Czynne od 9.00 - 19.00




udostępnij w serwisie facebook.com

Produkt: DOMOWE PRZETWORY Z MIĘSA W. Poszczepczyński
Producent:
Kategoria: Książki kulinarne
Cena brutto: 14,00 zł      Stara cena: 19,00 zł

ILOŚĆ:   


Opis: Wydanie drugie Wydawnictwa Naukowo-Techniczne Warszawa 1987, stan db+ (lekko podniszczona okładka), str. 110


W książce są podane podstawowe wiadomości dotyczące higieny uboju, rozbioru mięsa i jego racjonalnego wykorzystania. Są również opisane sposoby przedłużania trwałości mięsa i wyrobów mięsnych oraz przepisy na domowe przetwory mięsne.
Książka jest przeznaczona dla szerokiego kręgu odbiorców, a przede wszystkim dla wiejskich gospodarstw domowych dysponujących mięsem z uboju własnych zwierząt rzeźnych. Może służyć także jako pomoc dydaktyczna w działalności szkoleniowej prowadzonej przez wojewódzkie ośrodki postępu rolniczego.


Od autora
I. Ubój gospodarski (domowy)
1. Higiena uboju
2. Sprzęt i narzędzia do uboju domowego
3. Ubój zwierząt domowych
Ubój trzody chlewnej
Ubój i sprawianie cieląt i owiec
Ubój i sprawianie królików
Ubój i sprawianie drobiu
II. Ogólne wiadomości dotyczące domowych
przetworów mięsnych
1. Praktyczne zastosowanie poszczególnych elementów mięsnych
Wieprzowina
Cielęcina
Baranina
Mięso z kóz
Mięso z królików
Mięso z drobiu
2. Surowce pomocnicze .
3. Przyprawy
4. Osłonki wędliniarskie
Wiadomości ogólne
Osłonki z jelit wieprzowych
Osłonki z jelit cielęcych i baranich
Osłonki z pęcherzy
Osłonki sztuczne
5. Narzędzia i sprzęt stosowany przy domowym wyrobie przetworów mięsnych
III. Przedłużanie trwałości mięsa i wyrobów mięsnych
1. Przechowywanie mięsa w stanie surowym
Przechowywanie mięsa surowego bez urządzeń chłodniczych
Przechowywanie mięsa w urządzeniach chłodniczych
2. Solenie i peklowanie
Składniki peklujące
Rodzaje i sposoby peklowania
3. Wędzenie
Wędzenie dymem zimnym
Wędzenie dymem ciepłym
Wędzenie dymem gorącym
Wędzarnie
IV. Przepisy na domowe przetwory z mięsa
1. Wiadomości ogólne
2. Kiełbasy
3. Wędzonki
4. Wędliny podrobowe
5. Przetapianie tłuszczów zwierzęcych
6. Wędliny drobiowe
7. Wędliny z mięsa królików
8. Konserwy i półkonserwy
9. Inne domowe wyroby z mięsa
Skorowidz


DOMOWE PRZETWORY Z MIĘSA W. Poszczepczyński

załóż swój sklep internetowy
www.abc24.pl
Promocje | Darmowe Forum | Sklepy | Randki | Opinie, Testy, Oceny